tiistai 18. lokakuuta 2011

Yritysesittely: Planeetta Internet


Planeetta Internet

Planeetta Internet on suomalainen yritys, joka on toiminut vuodesta 2002. Se tarjoaa suomalaisille yrityksille pilvipalveluita. Nämä ovat internetin välityksellä tarjottavia palveluja, kuten sähköposti, verkkokauppa ja kotisivut.

Suurin osa Planeetta Internetin asiakkaista on pieniä tai keskisuuria yrityksiä. Kuitenkin ihan mikä tahansa yritys voi ostaa Planeetta Internetin palveluita.

- Asiakkaamme ovat yhden miehen yrityksistä aina isoihin yrityksiin. Palvelujamme voivat käyttää myös yksityiset henkilöt, kertoo Planeetta Internetin järjestelmäasiantuntija Lupu Pitkänen.

Planeetta Internet on profiloitunut suomalaiseksi yritykseksi, markkinointia ei ole lähdetty laajentamaan ulkomaille.

- Kilpailu alalla on kovaa. Olemme kuitenkin pilvipalveluihin erikoistunut yritys, meillä on alalla melkoinen asiantuntijuus. Toki esimerkiksi Yhdysvalloista saisi palveluita halvemmalla, mutta meille voi soittaa ja saada hyvää asiakaspalvelua suomeksi, Pitkänen toteaa.

Planeetta Internetin kaltaisia palveluita tarjoaa monet muutkin yritykset, joista tunnetuimpina esimerkiksi Elisa ja Sonera. Kuitenkin Planeetta Internetillä on yli 7000 asiakasta.

- Meillä on selkeät hinnat, jotka ovat julkisesti kaikkien nähtävillä. Palveluiden tilaaminen on myös erittäin helppoa joko internetin kautta tai soittamalla meille.

Nuokko-projektiin Planeetta Internet lähti mukaan, koska piti sitä kannatettavana. Projekti tarvitsi alustakseen pilvipalvelimen, jonka opiskelijat loivat. Planeetta Internetin palvelut siis soveltuivat projektin tarpeisiin.

- Projekti kuulosti meistä erittäin mielenkiintoiselta. Totta kai tahdomme myös, että opiskelijat tulevat meistä tietoisiksi ja oppivat ymmärtämään ja tuntemaan Planeetta Internetiä ja sen mahdollisuuksia paremmin.

Planeetta Internetillä ei tällä hetkellä ole erityisesti opiskelijoille suunnattua pakettipalvelua, mutta Pitkänen toteaa idean olevan hyvä. Hän kertoo, että Planeetta Internetin asiakkaisiin kuuluu myös joitakin opiskelijoita. Oman palvelimen pystyy ostamaan melko edullisesti.

Pitkäsen mukaan on mahdollista, että Planeetta Internet saattaisi pitkällä tähtäimellä saada työntekijöitä Nuokko-projektin kautta. Tällä hetkellä rekrytointeja ei kuitenkaan tehdä.

Ylipäätään Pitkänen kertoo Planeetta Internetin tulevaisuuden näkymien olevan hyvät. Hänen mukaansa yhä enemmän palveluita siirtyy pilveen ja ala kasvaa koko ajan. 

Henna Laitinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti