tiistai 18. lokakuuta 2011

Yritysesittely: OP-Pohjola


OP-Pohjola-ryhmä investoi mobiilipalveluihin

OP-Pohjola-ryhmä näkee uudenlaisten sosiaalisen median palveluiden tarpeen merkittävänä kehittämiskohteena.

Yksi Nuokko-hankkeen yhteistyökumppaneista on Suomen suurin finanssiryhmä OP-Pohjola-ryhmä, jonka tarjontaan kuuluvat pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalvelut. Ryhmään kuuluvan OP-Palvelut Oy:n johtajan Mika Kivimäen mielestä sosiaalisen median ratkaisuja on ehdottomasti kehitettävä, sillä yhä suurempi osa palveluista siirtyy niille kanaville.

– Se, että on läsnä Facebookissa, ei ole enää mikään erikoisuus, vaan välttämättömyys, Kivimäki sanoo.

Yksi OP-Pohjola-ryhmän nuorille aikuisille tarjoama tuote on esimerkiksi Electron-kortti, jotka vaikkapa ulkomailla maksettaessa ajaa saman asian, kuin luottokortti. Myös ensiasunnon osto ja siihen tarvittava rahoitus kuuluvat usein ikäryhmän tarpeisiin.

Tuotteita ei kuitenkaan haluta sen suuremmin kategorisoida iän mukaan, sillä kuuluvathan pankki-, vakuutus- ja rahoitusasiat lähes jokaisen elämään iästä riippumatta.

Ikäero näkyy ennemmin asiointitavassa. Nuoret aikuiset käyttävät eniten esimerkiksi verkko- ja mobiilipalveluita. 

– Seuraavien kymmenen vuoden aikana viestintä ja palvelut tulevat keskittymään yhä enemmän mobiiliin, uskoo Kivimäki.

Verkkoon tarkoitettua sisältöä ei voi esimerkiksi sellaisenaan siirtää pienemmälle näytölle. OP-Pohjola-ryhmä onkin investoinut Oulussa toimivaan sähköisen myynnin ja palveluiden kehittämisen yksikköön.

Nuokko-hankkeeseenkin OP-Pohjola-ryhmä lähti, koska se haluaa tukea uudenlaisten ja tärkeiden ideoiden kehittelyä. Kilpailuun saadut vastaukset ovat Kivimäen mielestä tuoreita ja toteuttamiskelpoisia sekä edesauttaisivat esimerkiksi nuorten verkostoitumista. Kiinnostavia ajatuksia löytyi myös työnantajanäkökulmasta.

 Kilpailun sadosta saatiin hyviä ajatuksia omankin toiminnan kehittämiseen.

– Erityisesti yhtä voittajaideoista voisi oikeasti ajatella sovellettavaksi OP-Pohjola-ryhmän tarpeisiin, Kivimäki paljastaa.

Henni Laitinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti