maanantai 24. lokakuuta 2011

Tietotekniikan liitto ry


Valtakunnallinen tietotekniikan alan osaajien yhteistyöjärjestö – tätä on Tietotekniikan liitto ry, TTL. Liiton 16 000 jäsentä muodostavat 26 jäsenyhdistystä, jonka lisäksi siihen kuuluu yli 500 tietotekniikan alan yritystä tai yhteisöä.

Liittoon kuuluu paikallisia, teemaorientoituneita ja opiskelijoille suunnattuja yhdistyksiä.

Haluan korostaa, että TTL ei ole liitto vain ammattilaisille. Me haluamme tuoda sisältöä ja aktiviteetteja myös opiskelijoille, kertoo liiton markkinointi- ja koulutussuunnittelija Tiina Riutta.

TTL:n päätehtävät ovat jäsenistönsä kouluttaminen, osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä alan tutkimus.

Pitkällä aikavälillä liitto haluaa jatkuvasti kehittää jäsenistönsä ammatillista osaamista ja lisätä heidän saamaansa arvostusta. Tähän TTL pyrkii järjestämällä kymmeniä koulutustilaisuuksia yhteistyökumppaneidensa kanssa vuosittain. Vuonna 2010 liiton järjestämät yli 50 tapahtumaa keräsivät tuhat osanottajaa. Tänä vuonna koulutusaiheina ovat esimerkiksi ITIL-koulutukset sekä tietosuoja-asioiden huomioiminen IT-hankkeissa.

Kattojärjestönä toimiminen ja jäsenistönsä palveleminen vaatii TTL:ltä työkaluja ja verkostoja. Liitto tekee vuosittain lukuisia tutkimuksia, kuten vuosittain toistuvan alan palkkatutkimuksen. Tämän lisäksi se toimii tiiviissä yhteistyössä tietotekniikan alan muiden organisaatioiden kanssa. Sen sidosryhmiin kuuluu muiden muassa Teknologiateollisuus sekä Aalto yliopisto.

TTL tuo julkiseen keskusteluun vahvan tietotekniikan näkökulman sekä asiantuntijuutensa. Vuonna 2011 se pyrkii erityisesti edistämään Suomen ohjelmistoteollisuuden kasvua ja kansainvälistymistä sekä osallistumaan keskusteluun esimerkiksi tietoyhteiskunnan rakenteesta.

Liitto avasi keväällä myös tietoyhteiskunnan vaalikoneen, jonka tavoitteena oli nostaa alan kysymyksiä esille kansanedustajaehdokkaiden sekä äänestäjien keskuudessa.


Aktivoimassa nuoria

Yksi mielenkiintoinen painopiste liiton tämän vuoden toiminnassa on pyrkimys hyödyntää sosiaalista mediaa jäsentensä välisessä verkostoitumisessa.

Tähän liittyen TTL oli viime kuukausina mukana järjestämässä Nuokko-ideakilpailua. Kilpailussa etsittiin tietotekniikasta kiinnostuneiden nuorien kehittämiä uusia sovelluksia, jotka yhdistäisivät sosiaalisen median ja nuorten verkostoitumisen.

Kilpailun veturina toimi Helsingin tietojenkäsittely yhdistys, HETKY, joka on TTL:n suurin jäsenyhdistys yli 6000 jäsenellään. Liitto osallistui kilpailun rahapalkintoon ja tarjosi markkinointiapua.

Meillä liitossa Nuokkoa pidettiin hyvänä ajatuksena. Mietimme jatkuvasti, miten tällaisessa yhteisössä saisi nuorta porukkaa mukaan, kuvailee TTL:n toiminnanjohtaja Robert Serén.

Kilpailun tuomaristossa istunut Serén uskoo tietouden HETKY:stä ja TTL:n yhteisöstä kasvaneen nuorten keskuudessa Nuokon myötä.

Riutta on samoilla linjoilla:

On aina hyvä juttu, kun saame aktivoitua nuoria. Liitto haluaa panostaa nuoriin, ja rohkaisemme nuoria ja opiskelijoita liittymään liittoon.

Riutan mukaan arvokasta oli etenkin tietotekniikan ja toimittajaopiskelijoiden osallistuminen valtakunnallisen Nuokko-hankkeen toteutukseen. It-opiskelijat esimerkiksi loivat alustan, sosiaalisen median, tekivät Nuokko-logon ja -grafiikan sekä osallistuivat markkinointiin ja toimittaja-projektiin. Toimittaja-opiskelijat haastattelivat ideakilpailun yhteistyökumppaniyrityksiä ja kirjoittivat juttuja Nuokon nettiblogiin.  Riutta sanoo, että TTL tarvitsee mukaan toimintaansa juuri heidän kaltaisiaan tulevaisuuden osaajia.

Ossi Mansikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti