tiistai 18. lokakuuta 2011

Yritysesittely: Futurice


Futurice rakentaa viihtyisää työpaikkaa

– Olisiko tarvetta vaikka enemmän työpainotteiselle verkostolle? Kysyy Futuricen Risto Sarvas.

Futurice lähti Nuorten verkko-projektin tukijaksi tehdäkseen nimeään tunnetuksi ja saadakseen tietoa nuorten verkostoitumisesta. Sarvaksen mukaan Futurice näkee nuoret ja opiskelijat potentiaalisina työntekijöinä.

– Tietotekniikka muuttuu koko ajan ja nuorilla on tuoreita ideoita. Yrityksen ideamoottori täytyy pitää aina käynnissä.

Kyseinen ideamoottori on Futuricen liiketoiminnan ydin. Futurice tekee asiakasyrityksilleen muun muassa erilaisia ohjelmistoja, webbisoftia ja digitaalisia palveluita. Aina pitää olla valmiina keksimään jotain uutta. Yritys onkin saanut vahvaa jalansijaa.

– Meillä on paljon suomalaisia keskisuuria ja suuria yrityksiä asiakkaana. Olemme tehneet muun muassa sovelluksia Nokian kännyköihin ja Kiinteistömaailman nettisivut.

Töitä nuorille

Futurice on värvännyt juuri valmistuneita ja vielä opiskeleviakin nuoria. Suurin osa heistä on opiskellut tietotekniikan eri aloja ohjelmoinnista grafiikkaan. Joukossa on kuitenkin myös humanististen alojen osaajia.

– Yleissivistykselle on käyttöä. Kun asiakkaiden kanssa neuvotellaan, pitää tajuta mitä he haluavat.
Tekniikkaa pitää silti ymmärtää.

Futurice rekrytoi opiskelijoita sen verran usein, että yritys on päättänyt lähestyä asiaa vastuullisesti koulun penkiltä ”varastamisen” sijaan.

– Palkkaamme paljon opiskelijoita. Huolehdimme kuitenkin, että he myös valmistuvat eivätkä opinnot jää kesken töiden vuoksi.  Nuorille on myös helppo opettaa Futuricen yrityskulttuuria, jossa töissä viihdytään eikä toiminta ole hierarkista. 

Puhe viihtyisästä työpaikasta on varmasti tuttua eri yritysten markkinointipuheista. Sarvaksella on kuitenkin sanoilleen katetta. Great Place to Work-instituutti valitsi Futuricen toiseksi viihtyisimmäksi työpaikaksi Suomessa vuonna 2011. 

Tuomas Jääskeläinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti