maanantai 10. lokakuuta 2011

Ideaa metsästämässä
Olet varma että kilpailun voittajaidea lymyilee juuri sinun päässäsi.  Tiedät, että se on siellä, mutta aina, kun olet saamassa sitä nalkkiin, se arvaa aikeesi ja luikertaa karkuun. Näillä vinkeillä saat idean ansaan:
1.       Ole itsekäs.
Mieti, mikä juuri sinusta on aina ollut Facebookissa pielessä ja mitä olisit tehnyt toisin Twitterissä. Ja kyllähän monet keskustelupalstat ovat idealtaan ihan kivoja, mutta olisiko niitä enää huonommin voinut toteuttaa? Sinä kuulut siihen kohderyhmään, jota kilpailun voittajan idealla tavoitellaan. Sinä siis tiedät parhaiten, millaisella idealla voitetaan.
2.       Unohda koko ideointi.
Olet istunut tuntikausia koneen ääressä. Olet varma, että silmäsi ovat jo neliön muotoiset. Silti koneen ruudulla kursori vilkkuu pilkallisesti tyhjällä sivulla. Unohda koko kone, lähde ulos ja tapaa vaikka kavereita. Pidä silmät auki kadulla ja kuuntele naapuripöydän keskustelua kahvilassa. Idea saattaa tulla esiin mistä vaan ja usein silloin, kun sitä ei aktiivisesti edes mieti.
3.       Rääkkää itseäsi.
Jos kohta 3 ei toimi, tee sittenkin juuri päinvastoin. Koeta kirjoittaa jotain, mutta jos teksti ei vain suostu muotoutumaan, älä nytkään jää tuijottamaan tyhjää ruutua. Juo välillä kahvia, lue lehtiä, selaa nettiä. Älä kuitenkaan eksy liiaksi sivupoluille, vaan aseta itsellesi vaikka aikaraja, johon mennessä olet keksinyt jotain. Väkisinkin väännetty idea alkaa jalostua ruokkia itseään, kun se on saatu alkuun.
4.       Käytä muita hyväksi.
Jos oma pää lyö edelleen tyhjää, kysele muilta vinkkejä. Saat ideallesi yllättäviä näkökulmia ja ehdotuksia, joita et ollut tullut ajatelleeksikaan. Muiden mielipiteitä kannattaa kysyä myös silloin, kun sinulla jo on idea jo valmiina. Ihminen tulee yllättävän sokeaksi omille töilleen, eikä välttämättä huomaa epäkohtia.

Henni Laitinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti