maanantai 24. lokakuuta 2011

Hetky kannustaa nuoria mukaan toimintaansa


 
Hetky järjesti 40-vuotisjuhlansa kunniaksi nuorille suunnatun Nuokko ideakilpailun. Voittaja on löytynyt ja palkinnot jaetaan 20.10. Musiikkitalossa. Kilpailussa etsittiin tuoretta ja omaperäistä ideaa nuorten verkostoitumisen avuksi.

Hetkyn puheenjohtajana toimivan Pipsa Ylä-Monosen mukaan kilpailun yhtenä päämääränä oli kannustaa nuoria osallistumaan enemmän Hetkyn toimintaan.

- Hetky on ”keski-ikäistymässä” ja yhdistyksen toimintaan toivotaan mukaan lisää eri ikäisiä ihmisiä ja toisaalta myös uusia näkökulmia, Ylä-Mononen kertoo.

Hän on ollut mukana Hetkyn hallituksessa vuodesta 2007 lähtien ja toiminut viimeiset kaksi vuotta hallituksen puheenjohtajana. Yhdistykseen hän liittyi jo vuonna 1998 sen tarjoamien uusien mahdollisuuksien vuoksi.

- Hetky tarjosi mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä ajankohtaisen tiedon saamiseen alan tapahtumista. Minua kiinnosti myös kuulla millaisiin IT-ratkaisuihin muut yritykset ovat päätyneet, Ylä-Mononen perustelee.

Kilpailun jälkeen?

Seuraava askel nyt kilpailun voittajan löytymisen jälkeen on idean toteuttaminen. Nuokkoa tullaan suunnittelemaan lähiaikoina eteenpäin, mutta tarkempaa aikataulua ei ole vielä tehty. Hetky -lehden tämän vuoden neljännessä numerossa on juttu kilpailun voittajasta sekä Nuokko -hankkeesta.

Ylä-Mononen paljastaa, että Hetky saattaa jopa uusia kilpailun tulevina vuosina nuorten aktivoinnin ylläpitämiseksi.

Uusille ideoille löytyy kysyntää

Useat eri yritykset lähtivät mukaan Hetkyn järjestämän kilpailun yhteistyökumppaneiksi, mikä kertoo myös muiden IT-alan toimijoiden olevan kiinnostuneita nuorista ja heidän näkemyksistään.

Viimeinen vuosikymmen on ollut kiistatonta sosiaalisen median voittokulkua ja suurimmat sen parissa toimivat yritykset ovat kasvaneet käsittämättömiin mittoihin. Ylä-Mononen uskookin verkossa toimivien yhteisöpalveluiden merkityksen kasvavan myös tulevaisuudessa.

- Mielestäni merkitys tulee kasvamaan. Esimerkiksi Facebook ja Linkedin ovat jo nyt adaptoituneet yhä useamman ihmisen elämään. Verkostoitumispalvelut tulevat tulevaisuudessa näkymään uusilla alueilla jokapäiväisessä elämässä, hän pohtii.

Ylä-Mononen kannustaa nuoria jatkossakin aktiiviseen osallistumiseen ja rohkeaan omien ideoiden esittämiseen; jopa niiden hullultakin tuntuvien.

Tomi Eklund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti