tiistai 18. lokakuuta 2011

Hetkyn esittely


Hetky antaa nuorelle verkon

Kontaktien muodostaminen elävässä elämässä on internet-aikanakin kannattavaa. Neljäkymmentävuotias Hetky ry Suomen suurimpana tieto- ja viestintäalan ammattilaisten it-yhteisönä haluaa tarjota tämän mahdollisuuden myös nuorille.

Kiinnostaako it-ala?
 
Pursuatko ideoita, jotka haluat silmäätekevien tietoon ja sitä kautta käytäntöön? Helsingin tietojenkäsittely-yhdistys ry haluaa antaa sinulle siihen mahdollisuuden. Verkottuminen on Hetkyn toiminnan kulmakivi. Hetkyn toiminta konkretisoituu kerhojen ja verkostojen kautta, jotka kokoontuvat erilaisten projektien ja vapaa-ajantoiminnan merkeissä.

– Verkko ei tarkoita vain tietoverkkoa, vaan myös fyysistä verkkoa, Hetkyn johtoryhmän jäsen Pirjo Myyry täsmentää.

Hetky on osa Tietotekniikan liittoa ja täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Yhdistys on voittoa tavoittelematon ja sitoutumaton toimija, jolla on yli 6000 jäsentä. Se on elänyt tietotekniikan sykkeessä 1970-luvun kömpelöistä laskentatietokoneista tämän päivän kansainväliseen verkkotodellisuuteen. 

Nyt Hetkyn haasteena ja intohimona on saada toimintaansa mukaan nuoret aikuiset sekä tulevat it- ja viestintäalan ammattilaiset. Nuokko-ideakilpailun 2011 kautta yhdistys on hakenut ideoita nuorilta itseltään. Nuokon ja Hetkyn yhteistyöllä on mahdollisuudet kantaa hyvää hedelmää ja sellaista verkostotoimintaa, jota it-nuoret itse haluavat tulevaisuudessa. 

– On hyväksi kaikille alalla oleville ja etenkin nuorille, että he tapaavat toisiaan ja jakavat kokemuksiaan, Myyry painottaa. Hän on huomannut, että nuorille ei tarvitse opettaa tekniikkaa, ja että tietokoneiden käyttö on heillä hallussa. Tärkeämpää on aktivoida nuoria hyödyntämään osaamisensa ja kiinnostuksensa maksimaalisesti. Nuokko-yhteistyö on yksi osa tätä strategiaa.

Ovet auki myös nuorille naisille

Hetkyn johtoryhmä pohtii säännöllisesti myös muita keinoja kasvattaa jäsenmääräänsä ja olla mukana ajassa. Hetky ei vielä toimi internetissä kovin tehokkaasti, Myyry toteaa. Tähän on tulossa muutos: 29 vuotta paperilla ilmestynyt HETKY-lehti muuttuu pian interaktiiviseksi verkkojulkaisuksi, johon kaavaillaan juttujen oheen blogeja ja keskusteluja.

Myyryn erityinen ylpeydenaihe on naisten tietotekniikkaverkosto ICT Ladies. Se perustettiin kymmenen vuotta sitten houkuttamaan naisia alalle, kerho toimii aktiivisesti tänä päivänä myös Facebookissa ja LinkedIn:ssä. IT-alalla toimii entistä enemmän naisia nykyään, mutta silti yhä usempaa nuorta tyttöä pitäisi rohkaista harkitsemaan it-alaa viimeistään lukiossa, Myyry toteaa.

Älä pelkää kalkkiksia – osallistu kerhoihin

Pirjo Myyry rohkaisee nuoria heittämään pelot romukoppaan ja marssimaan Hetkyn tilaisuuksiin. Jäseneksi voi liittyä myöhemminkin. Tilaisuuksissa saattaa nuoren näkökulmasta olla mukana ”kalkkiksia”, mutta takaan, että he ovat hyviä tyyppejä, Myyry sanoo.


Hetky on pysynyt kehityksessä kiinni vuosikymmenten läpi tekemällä yhteistyötä yritysten ja erilaisten tahojen kanssa: Martoista Nuokkoon. Hetkyn kerhotoiminta on laajaa.  ICT Ladies -verkoston vuoden 2012 teema on ”Tulevaisuuden menestyjät – kuulunko niihin?”

Naisverkoston lisäksi Hetkyn kerhotoiminnassa on muun muassa kansainvälisyyteen erikoistuva Global Club


AKVA-kerhon toiminnan ydin on tuottaa laaja-alaista osaamisen ja henkilökohtaisen kehittymistä jäsenistölle. ITU-kerho painottaa pehmeitä arvoja, itsensä ja ihmistuntemista sekä ryhmätyötaitoja ja henkilökohtaista kasvamista. Tietohallintokerho tuottaa ajankohtaisia valtakunnallisia seminaareja, tilaisuuksia ja roundtable -keskusteluja kaikille tietohallinnosta ja liiketoimintajohtamisesta kiinnostuneille sekä tekee yhteistyötä muiden TTL ry:n yhdistysten kanssa läpi Suomen. Lisäksi Tietoliikenne-foorumi, joka kerhona toimii tietoliikennealueeseen liittyvien aiheiden puolueettomana ja vapaaehtoisena keskustelufoorumina.

Hetky tarjoaa kullanarvoisia kontakteja it-alan suuriin yrityksiin, Myyry kehuu. Meidän tilaisuuksiimme nuoren kannattaa oikein hinguta mukaan.



Tervetuloa Hetkyn jäseneksi ja osaksi it-ammattilaisten verkostoa!

Anne-Maritta Talaslahti
Hetky ry:n johtokunnan jäsen
Samuli Launonen,
journalismin opiskelija Haaga-Helia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti