maanantai 24. lokakuuta 2011

Nuokko kehittää ja luo kontakteja




Valtakunnalliseen Nuokko –hankkeeseen kasattiin seitsemän hengen Nuokko-tiimi Haaga-Helian tietotekniikan opiskelijoista keskustelujen, kokousten ja puskaradion kautta.  Projektipäälliköt Joonas Koski ja Niko Westman ovat tyytyväisiä Nuokon tarjoamaan tositilanteeseen.

– Nuokko on opettanut minulle ennen kaikkea kykyä olla mukana isossa projektitiimissä ja organisointikykyä projektinhallinta-tehtävissä. Nuokko –hankkeeseen osallistuminen myös tuntui aidolta työkokemukselta verrattuna koulun projekteihin. Niinpä vastuu ja yhteistyö ovat myös tulleet tutuiksi projektin aikana, hallinnollinen projektipäällikön tehtävistä vastannut Niko Westman kertoo.

Tekninen projektipäällikö Joonas Koski on samoilla linjoilla.  - Pääsin "tavallisten" korkeakouluprojektien sijaan työstämään ja vetämään oikeaa ja vieläpä valtakunnallista projektia teknisenä projektipäällikkönä. Hieno kokemus joka opetti paljon.

Kun Nuokko-tiimiltä kysyy mitä Nuokosta jäi käteen, yhteistyön merkitys korostuu heidän puheissaan. Enemmän tai vähemmän ennalta toisilleen tutun porukan yhteishenki on ollut kannustava läpi projektin.

IT-ala kutsuu
 
Koko toteuttajatiimi katsoo toiveekkaasti tulevaisuuteen. 

– Tällä hetkellä aika menee ohjelmoidessa, opetellessa uusia asioita ja osa porukasta tekee työharjoittelujaksoa ict-yrityksissä. Joskus tulevaisuudessa toivoisin pääseväni opettamaan näitä asioita uusille opiskelijoille, sekä tekemään omaa softaa. Myös peliteollisuus on aina kiinnostanut minua suuresti, sanoo Nuokossa ohjelmointia tehnyt Ossi Hirvikoski.

Joonas Koski ja Nuokon Java-toteutuksesta vastannut Olli Selamaa toivovat toimivansa jatkossakin IT-alan projektien parissa. Palvelinvastaava Olli Jokelainen puolestaan on kiinnostunut järjestelmistä, ylläpidosta ja tietohallinnosta.

Nuokon testauksesta, laadunvarmistuksesta ja dokumentoinnista vastannut Johanna Honkanen on päässyt IT-alaan sisään jo konkreettisesti.
– Sain nyt syksyllä vakituisen työpaikan, joten tulevaisuuteni on IT-alalla turvattu, hän sanoo.

Pohja Haaga-Heliasta

Porukka on ollut tyytyväinen Haaga-Helian ammattikorkeakoulun tietotekniikkaoppiin. Opiskelijoiden lähtötasot ovat vaihdelleet, mutta jotain on kaikille tarttunut mukaan.
– En tiennyt alasta juuri mitään ennen opintojen aloittamista. Nopeasti kuitenkin huomasin pitäväni IT-alasta ja tästä syystä olenkin yrittänyt olla aktiivinen koulussa. Tällä hetkellä olen työharjoittelussa lakitoimistossa IT-puolella, kertoo Olli Jokelainen.

Moni oli tosin touhuillut tietokoneiden kanssa ennenkin. Johanna Honkasella puolestaan on taustalla datanomin koulutus. Ossi Hirvikoskelle tärkeää ovat olleet koulun kautta saadut kontaktit työelämään. Myös Nuokko-projektia vetävä Niko Westman kehuu oppilaitostaan estoitta.
– Haaga-Helia on tarjonnut minulle paitsi valtavasti tietotaitoa ja mahdollisuuksia edetä opinnoisssani haluamaani suuntaan, myös tarjonnut minulle mahdollisuuden verkostoitua laajamittaisemminkin esim. eri korkeakouluyksiköiden opiskelijoihin ja päästä mukaan projekteihin, kuten Nuokko. Ennen Haaga-Heliaa tiesin tietokoneista yhtä sun toista, mutta vasta koulussa opin tietotekniikan roolin yrityselämässä. Voin siis hyvin sanoa, että urani IT-alalla on alkanut Haaga-Heliasta, Westman sanoo. 

Tuomas Jääskeläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti